Odporúčanie obľúbených albumov 2021 📀🎶

Zdá sa, že len na Spotify bolo tento rok pridaných viac ako 22 000 000 skladieb. Keby si ich niekto chcel všetky vypočuť, spotreboval by vyše 200 rokov. Hudobná produkcia zaznamenala taký exponenciálny rast, že ak si niekto namýšla, že dokáže držaž prehľad, je na hlbokom omyle. Streamovacie služby aj sociálne siete sú mladé technológie, ktoré sotva dokážu rozlíšiť kvalitu od kvantity. Niečo zásadné, čo by sme radi poznali, nám zákonite uniká.
Počas tohto roka som sa úprimne snažil objavovať inštrumentálne albumy, ktoré spadajú do žánrov elektronickej / modernej klasickej hudby. Hľadal som kompozičnú prepracovanosť, emocionálnu hĺbku a transformačný potenciál pre svoj život. Kvality, ktoré som sa snažil vštepiť do vlastného albumu Ceremony, ktorý vyšiel tento rok (https://alapastel.bandcamp.com/album/ceremony). Z asi 200 albumov, ktoré som mal možnosť počuť, sa ma tieto dotkli najviac. (Prvé 4 patria etablovaným producentom, ktorých už roky považujem za najinovatívnejších a najtalentovanejších na svete.)

Jon Hopkins – Music For Psychedelic Therapy

S úprimným cieľom pomôcť ľuďom spojiť sa so sebou samým tým najposvätnejším spôsobom patrí Music For Psychedelic Therapy k najintímnejším ambientným albumom roka.

Clark- Playground In A Lake

Ako by ste sa cítili vo svete po klimatickej apokalypse? Clarkov najnovší elektronický / neoklasický album to ukazuje tak živo, že sa ho môžete dotknúť. Ihrisko v jazere.

Murcof – The Alias ​​​​Sessions

HD elektronický 90-minútový pomaly rastúci moderný orchestrálny zážitok do technologickej budúcnosti života s vesmírom a púšťou. Pre poslucháča to môže byť sebakonfrontačná cesta. Z môjho pohľadu ide o Murcofov najväčší magnum opus.

Amon Tobin – How Do You Live

Je úžasné, ako génius Amon Tobin posúva hranice hudby už 25 rokov. Znovu a znovu dokazuje, že je schopný vybudovať prostredie, aké ste ešte nevideli. How do You Live je divoká vizionárska cesta. (Jeho ďalší album: „Stone Giants – West Coast Love Stories“ by mohol byť tým najinovatívnejším pesničkárstvom, aké som tento rok počul)

Viktor Orri Árnason – Eilífur

Islandský skladateľ vytvoril dielo sústredené na ľudskú túžbu po večnom živote. Pre mňa je to ako tajný soundtrack k filmu Fontána, ktorý milujem. Eilífur obsahuje originálnu kontemplatívnu kombináciu krásne zvláštneho zboru a orchestra.

Žibuoklė Martinaitytė – Saudade

mbientný orchester na hlboké počúvanie, magická cesta skvelých kompozičných inovácií s jemnosťou a zároveň robustnosťou.

Floating Points (s Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra) – Promises

Hlboká ambientná meditácia s psychedelickými saxofónovými sólami a úžasne ozvučeným orchestrom.

Arooj Aftab – Vulture Prince

Intímny album od skladateľky z Pakistanu žijúcej v New Yorku, ktorý spája Pakistan, neoklasickú a jazzovú hudbu.

Jean-Michel Jarre – Amazônia

pocta amazonskému dažďovému pralesu, rieke, prírode a kmeňom

Dustin O’Halloran – Silfur

klavírna a husľová hudba v čistej forme

Hania Rani & Dobrawa Czocher – Inner symphonies

farebná klavírna a husľová krása

Leave a comment